Siverek’te Rojava’ya destek yürüyüşü düzenlendi

Haber: Ekip – Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Rojava’ya destek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Siverek İlçe Teşkilatı tarafından organize edilen etkinlik kapsamında partililer Kanlıkuyu Parkı’nda bir araya geldi. Toplanan grup, sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçerek DEM Partisi Siverek İlçe Teşkilatı binasına kadar yürüdü.

Yürüyüşün ardından burada konuşan DEM Partisi Siverek İlçe Başkanı Ali Dusak, katılım sağlayanlara teşekkür etti.

DEM Parti Şanlıurfa İl Eşbaşkanı Ayşe Sürücü de yaptığı konuşmada Rojava’da yaşanan gelişmelere değindi.

Etkinlikte konuşan DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Kılıçgün Uçar ise Suriye’deki gelişmeler ve 10 Mart mutabakatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Uçar, Rojava ve Kobani’de yaşananların Kürt halkının güvenliği ve özgürlüğüyle bağlantılı olduğunu savundu.

Rojava’da direniş olduğunu dile getiren Uçar, şu ifadeleri kullandı:

“Günlerdir Kürt halkı dünyanın üzerinde nerede yaşıyorsa ayakta. Günlerdir Rojava‘da bir direniş var, günlerdir Kobani‘de bir direniş var. Kürt halkı özgürlüğü ve güvenliği için savaşıyor, soruyoruz HTŞ ne için savaşıyor? 10 Mart mutabakatı ile ilgili Türkiye kamuoyu yanlış bilgilendiriliyor, hepimiz biliyoruz 10 Mart mutabakatı Suriye’de yaşayan halkların Esat diktatörüğünden kurtarılan halkların bir arada yaşayabilmemesinin özgür yaşayabilmesinin teminatıydı. Peki Kürt halkı bu özgürlüğü ve güvenliği sağlamak için direniyorsa kim diyebilir 10 Mart mutabakatına uymadığı için savaş yapılıyor. Kobani’de ve Rojava’da halkların güvenliğini teminat altına alabilecek tek güç Suriye demokratik güçleridir. O yüzden 10 Mart mutabakatına uymayan Şara’nın geçici hükumetinin HTŞ‘sidir ve ona destek verenlerdir. Yıllarca bütün sınırlara rağmen Kürt halkının kalbi dört parçada attı. Sınırlar bölemedi parçalayamadı, ne inancımızı ne mücadelemizi ne kimliğimizi. Şu an çok kritik bir aşamada Kürt halkının özgürlüğü ve güvenliği için mücadele eden halkımız ve dostlarımızla birlikte diyoruz ki orada yürütülen savaş Suriye’nin demokratik bir geleceğini heba etmiştir. Orada yürütülen savaş Kürt halkının yıllardır arayışının ve mücadelesinin yürüttüğü barışı, demokratik çözümü heba etme girişimidir. Buradan iktidara ve devlete sesleniyoruz. Durduğunuz yer yanlış, durduğunuz yer HTŞ’nin yanı olmamalı. Kardeşlik hukuku diye bahsettiğiniz şeylerden bakınca durduğunuz yer Kürt halkının özgürlüğü olmalı, Kürt halkının güvenliği olmalı. Kürt kadınlarının saçını kesip sosyal medyada paylaşanlarla kendi özgürlüğünü savunan Kürt kadınlarını apartmanlardan aşağı atıp öldürenlerle kadınlara gençlere kölelik vaat edenlerle kardeş olamaz Türkiye, olmamalı.”

Yürüyüşe DEM Parti Şanlıurfa milletvekilleri Dilan Kunt Ayan ve Ferit Şenyaşar da katıldı.

Etkinlik, yapılan konuşmaların ardından olaysız şekilde sona erdi.

(Haber: Cuma Sarı – Yusuf Eyyüp Sarı – Rıdvan Batur)

Benzer Haberler

  • Siyaset
  • Aralık 15, 2025
  • 1256 views
DEM’li Milletvekili Siverek’in sağlık sorunlarını meclise taşıdı

Haber: Cuma Sarı – Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, Siverek…

Başkan Polat: Tüm harcamalar ve projeler kamuya açık şekilde düzenli yayınlanmalıdır

Haber Merkezi – HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, Şanlıurfa’nın yerel yönetim sorunlarına dikkat çekerek…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Spor

Depsaş Enerji sporcuları Türkiye şampiyonu oldu

  • Mart 6, 2026
Depsaş Enerji sporcuları Türkiye şampiyonu oldu

Siverek Belediyespor – Diyarbakırspor ile berabere kaldı

  • Aralık 14, 2025
Siverek Belediyespor – Diyarbakırspor ile berabere kaldı

Siverek Spor, yeni teknik kadroya emanet

  • Aralık 5, 2025
Siverek Spor, yeni teknik kadroya emanet

Siverek Belediyespor 3 puanı hanesine yazdırdı

  • Kasım 30, 2025
Siverek Belediyespor 3 puanı hanesine yazdırdı

Siverek Belediyespor – Kahta 02 Spor ile berabere kaldı

  • Kasım 9, 2025
Siverek Belediyespor – Kahta 02 Spor ile berabere kaldı

Siverek Belediyespor sezona 3 puanla başladı

  • Ekim 12, 2025
Siverek Belediyespor sezona 3 puanla başladı

Bilek Güreşinde DEPSAŞ Enerji Rüzgarı

  • Eylül 25, 2025
Bilek Güreşinde DEPSAŞ Enerji Rüzgarı

Siverekspor FK’nin yeni başkanı Dalaman oldu

  • Ağustos 22, 2025
Siverekspor FK’nin yeni başkanı Dalaman oldu

Siverek’in altın kızları 2. lige yükseldi

  • Haziran 4, 2025
Siverek’in altın kızları 2. lige yükseldi

Siverekli Pickleball sporcuları bölge rallisinde yarışacak

  • Mayıs 22, 2025
Siverekli Pickleball sporcuları bölge rallisinde yarışacak