
Haber: Zozan Gün – Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde görev yapan ebe Sümeyya Sincik, meslek hayatı boyunca yüzlerce doğuma eşlik ederek annelerin en özel anlarında yanında yer aldı.
Adıyaman’da doğan ve çocukluk yıllarından itibaren bebeklere duyduğu ilgi nedeniyle ebelik mesleğini seçen Sincik, 16 yıllık meslek hayatının 10 yılını Harran Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalında geçirdi.
Sincik, hastanede yürütülen doğum hizmetlerinin Başhemşire Naşide Öztürk Yaman ve başhemşire yardımcılarının koordinasyonunda sürdürüldüğünü belirtti.
Doğum sürecinde aktif rol alan Sincik, doğum sonrası süreçte de annelere emzirme, bebek bakımı ve yenidoğan sağlığı konularında eğitim veriyor.
Bebeklerle ilgilenmenin kendisi için bir yaşam motivasyonu olduğunu ifade eden Sincik, “Çocukları çok seviyorum. Onlarla birebir ilgilenmek beni mutlu ediyor. Dünyaya ilk adımlarını benim ellerimde atıyorlar. Bu benim için çok özel bir duygu.” dedi.
Şanlıurfa’da doğum oranlarının yüksek olduğuna dikkati çeken Sincik, normal doğumun teşvik edilmesiyle birlikte bu alanda artış yaşandığını ve her gebeye bir ebe eşliğinde hizmet verildiğini söyledi.
Meslek hayatında unutamadığı bir anıyı da paylaşan Sincik, acil bir vaka için hastane dışında gerçekleşen doğuma müdahale ettiklerini anlattı.
Sincik, “Hastanın araçtan inemediği bildirildi. Olay yerine ulaştığımda doğum başlamıştı. Müdahale ederek doğumu araçta gerçekleştirdik. O sırada aracın tekeri ayağımın üzerinden geçti ve ayağımda çatlak oluştu. Ancak yaşanan mutluluk her şeye değdi.” ifadelerini kullandı.
Bazı ailelerin doğan bebeklerine kendi ismini verdiğini öğrenmesinin kendisi için ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu belirten Sincik, mesleğini büyük bir sevgiyle sürdürdüğünü söyledi.
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan ise ebelerin sağlık sistemindeki kritik rolüne dikkat çekerek, “Ebelerimiz yaşamın ilk anına tanıklık eden, sabrı ve şefkati temsil eden sağlık sistemimizin en kıymetli yapı taşlarıdır.” dedi.













