STK’lar Basın Mensuplarına Yapılan Saldırıyı Kınadı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde basın mensuplarına yapılan saldırının yankıları sürüyor. İlçede faaliyet gösteren 26 sivil toplum kuruluşu gazetecilere yapılan çirkin saldırıyı kınamak için basın açıklaması yaptı. 

Siverek’te dün gece eski Şanlıurfa yolunda meydana gelen trafik kazası haberi içinDevlet Hastanesinde çekim yapmaya çalışan gazetecilere yönelik saldırı, ilçede faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşu ile siyasi parti temsilcileri tarafından kınandı.

Eğitim Bir-Sen binası önünde 26 sivil toplum kuruluşu adına basın açıklamasını okuyan Siverek Yardımlaşma Derneği yönetim kurulu üyesi Kasım Bakudan:

“İlçemizde dün gece meydana gelen trafik kazasındaki olayı haberleştirmek için giden Siverek’te çalışan gazeteci arkadaşlarımıza çirkin bir saldırı yapılmıştır. Bu saldırı hukuk tanımaz, kaba gücü kendine hukuk haline getiren, ilçemizde de artık çürümeye yüz tutmuş bir zihniyetin ürünü olduğunu düşünüyor ve şiddetle kınıyoruz. Her ne sebeple olursa olsun, basın çalışanlarının bu tür saldırılara uğraması gazeteciliği susturma gayretlerinden öteye başka bir anlam taşımamaktadır. Tek amacı kamuoyunu bilgilendirip haber yaparak yapılan yanlışların üzerine giderek, gerekli mercileri haberdar etmek olan gazeteciler bu tür saldırılar ile ne görevini yapmaktan, ne de kamuoyunu bilgilendirmekten vazgeçmeyecektir. Yaşadıkları çirkin saldırıdan dolayı değerli Basın Mensuplarımız, Abdurahmen Deniz Uğurlu, Bahattin Yolaçan, Hakan Lale, Lütfü Yalgı ve Ahmet Cemil Çiftel kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Basın mensubu ve gazeteci arkadaşlarımıza yönelik sözlü ve fiziksel saldırılar basın özgürlüğü açısından bir utanç konusudur. Bu saldırının halkın bilgi edinme hakkına yapılmış bir saldırı olarak nitelendiriyor basın mensuplarına bu türden saldırılar kimden gelirse gelsin aynı tepkiyi göstereceğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz. Yetkililerin bu konuda gerekli tedbirleri almalarını ve böyle olayların tekrarlanmaması konusunda hassasiyetle davranmalarını bekliyoruz” Gurup daha sonra sessizce dağıldı.

Basın mensupları saldırıyı kınayıp, kendilerine destek veren STK temsilcilerine teşekkür etti.

_DSC0011

 

Eklenme Tarihi: 19 Ağustos 2013 – Son Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2019 16:39

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Gazetecilerine Sahip Çık Sivereklim!

Bu yazıyı kaleme alırken suratımda yediğim yumruğun acısı ve karnıma aldığım darbenin midem de oluşturduğu bulantıyla yazıyorum. Sahi ne yazmalı? Yani Siverek’te yıllardır ezilen ve susturulan gazetecilerin suskunluğunu mu? Yoksa mevcut olan aşiret yapısını mı? Yoksa umursamayan toplumumuzu mu yazmalı? Dün gece ilçemizin Karakoyun köyü yakınlarında meydana gelen trafik kazası […]