Uyuşturucu bağımlıları nerede ve nasıl tedavi görecek?

Siverek ilçesinde artan uyuşturucu kullanımının yanı sıra mevcut bağımlıların tedavi ve rehabilitasyon edilmesi için yetkililerin adım atması bekleniyor.

Son dönemlerde artan uyuşturucu imalatı ve kullanımının engellenmesine yönelik yürütülen narkotik operasyonlarıyla kısmen başarı elde ediliyor.

Siverek Kaymakamlığı koordinesinde son 4 ayda yürütülen operasyon ve çalışmalarla torbacı olarak tabir edilen yüzlerce uyuşturucu satıcısı tutuklanırken uyuşturucu kullandığı belirlenen binlerce bağımlıya ise işlem yapıldı.

Yürütülen çalışmalar neticesinde uyuşturucu ile mücadelede önemli mesafe katedilirken tedavi olmak isteyen bağımlılar geri planda kaldı.

Gerek bağımlılıktan kurtulmak isteyenler gerekse de bağımlı yakınlarının tedavi edilmesi amacıyla çare arayan aileler, yetkililerden yardım bekliyor.

Yakınlarının güvenli bir ortamda tedavi ve rehabilite olmasını isteyen çok sayıda vatandaş, Siverek Kaymakamlığı’nın adım atmasını istiyor.

Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği (SİVİL DER) Başkanı Ayhan Ekinci, uyuşturucu ile ciddi manada mücadele edildiğini söyledi.

Uyuşturucu ile mücadelenin sadece polisiye önlemlerle olmayacağını aktaran Ekinci, “Bu topyekün mücadele gerektiren bir alandır. En üst yetkiliden uyuşturucu bağımlısı olan bireye kadar herkesin etkin olması gerekiyor. Kanaat önderlerinden aşiret liderlerine, ailelerden sokaktaki vatandaşa kadar bu süreçte herkes aktif rol oynamalı. Elbette bu mücadele sadece bu alanda olmamalı, bunun tedavi ve rehabilite süreci de sağlıklı olarak yönetilmeli. Bu noktada kaymakamlığımızın gerekli adımları atmasını bekliyoruz.” dedi.

Gazeteci yazar Şükrü Dolaş sürecin hassas bir şekilde yönetilmesinin önemine değinerek, “Gerek bağımlının kendisi olsun gerekse aile olsun bunun bilinmesini istemez. Bu sebepledir ki bu süreç gizlilik içinde yürütülmeli. Bu konuda muhattaplar üst düzey olmalı ki tedaviye gelmek isteyenlerde güven hissi oluşsun. Kaymakamlık nezdinde gerekli hassasiyet gösterilirse tedavi olmak isteyenlerde sayının artacağına inanıyorum.” diye konuştu.

Benzer Haberler

  • Yaşam
  • Nisan 20, 2026
  • 55 views
Siverek’te saldırıya uğrayan okulda eğitim yeniden başladı

Haber: Cuma Sarı – Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde silahlı saldırı nedeniyle ara verilen okulda, güvenlik önlemleri eşliğinde…

  • Yaşam
  • Nisan 18, 2026
  • 82 views
Siverek’teki saldırı sonrası öğretmenden milletvekillerine tepki

Haber: Cuma Sarı – Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir okulda meydana gelen ve 16 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Spor

Akçakaleli Milli Sporcu Muhammed Bilal Okay Türkiye Şampiyonu Oldu

  • Nisan 13, 2026
Akçakaleli Milli Sporcu Muhammed Bilal Okay Türkiye Şampiyonu Oldu

DEPSAŞ Enerji ampute futbol takımı teknik direktörünü andı  

  • Nisan 12, 2026
DEPSAŞ Enerji ampute futbol takımı teknik direktörünü andı  

Depsaş Enerji sporcuları Türkiye şampiyonu oldu

  • Mart 6, 2026
Depsaş Enerji sporcuları Türkiye şampiyonu oldu

Siverek Belediyespor – Diyarbakırspor ile berabere kaldı

  • Aralık 14, 2025
Siverek Belediyespor – Diyarbakırspor ile berabere kaldı

Siverek Spor, yeni teknik kadroya emanet

  • Aralık 5, 2025
Siverek Spor, yeni teknik kadroya emanet

Siverek Belediyespor 3 puanı hanesine yazdırdı

  • Kasım 30, 2025
Siverek Belediyespor 3 puanı hanesine yazdırdı

Siverek Belediyespor – Kahta 02 Spor ile berabere kaldı

  • Kasım 9, 2025
Siverek Belediyespor – Kahta 02 Spor ile berabere kaldı

Siverek Belediyespor sezona 3 puanla başladı

  • Ekim 12, 2025
Siverek Belediyespor sezona 3 puanla başladı

Bilek Güreşinde DEPSAŞ Enerji Rüzgarı

  • Eylül 25, 2025
Bilek Güreşinde DEPSAŞ Enerji Rüzgarı

Siverekspor FK’nin yeni başkanı Dalaman oldu

  • Ağustos 22, 2025
Siverekspor FK’nin yeni başkanı Dalaman oldu