Siverek’te Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde geçen yıl olduğu gibi bu yılda Sakal-ı Şerif’te farklı uygulama yapan Müftülük yetkilileri, geçmiş yıllarda yaşanan yoğunluk ve ezilme tehlikelerine karşı önlem alarak ziyarete açtı.

Sabah 02.00 sıralarında Ulu Camide bulunan sandukasında dualarla indirilen Sakal-ı Şerif, cami avlusunda sarıldığı 63 parça bezin arasından çıkarılarak ziyarete başlandı.

Sakal-ı Şerif’i ziyaret sırasında bir vatandaş fenalık geçirdi. Ulu Camiye çağrılan sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan vatandaş Siverek Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Uygulamanın izdihamı engellediğini ifade eden Siverek Müftü Vekili Muhammed Alphan gazetecilere yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “İhya-ı Şerif Siverek’imizde her yıl olduğu gibi Kadir gecesinin sabahından saat 01.30 gibi ve sabah namazından sonra ziyaretler başlıyor. İlk gün erkekler için saat 16.00’da bitiyor. 2. günde sabah saat 08.00’den akşam 16.00’a kadar bayanlar için ayrı ayrı günler olmak üzere senede 2 defa İhya-ı Şerif ziyarete açılıyor” dedi.

Gerekli tüm önlemlerin alındığını belirten Alphan, “Tabii gereken bütün önlemler alınmıştır emniyet olarak, Türkiye Diyanet Vakfı olarak hepimiz burada hazırız. Siverek halkının İhya-ı Şerif’i daha sağlıklı bir şekilde ziyaret etmesi için elimizden geleni yaptık. İnşallah tüm ziyaretçileri bekliyoruz tabii İhya-ı Şerif’i ziyaret etmekten kastımız Peygamber Efendimiz(s.a.v)’e bir daha sevgimizi göstermek. Ümmet olarak ona olan sevgimizi bir daha göstermek. Sakal-ı Şerif ve İhya-ı Şerif Peygamber Efendimizden kalma bir parçası dolayısıyla ümmet olarak böyle şeylere önem veriyoruz ve asıl maksat peygamber efendimizi hatırlamak, asıl maksat ona salât ve selam getirmek, ruhlarına fatiha okumak. Sakal-ı Şerif ve İhya-ı Şerif ziyareti tüm halkımız için hayırlara vesile olmasını inşallah istiyoruz” şeklinde konuştu.

-SAKAL-I ŞERİF SİVEREK’E NASIL GELDİ
Sakalı Şerif’in Siverek’e getirilmesi hakkında bilgi veren Müftülük yetkileri konu ile ilgili yaptıkları açıklamada, “Siverek’in önemli şahsiyetlerinden olan Zülfü Ağa, Sultan Abdülhamit Han zamanında, Sultan Abdülhamit’in makamına gelerek, Sultan’dan Sakalı şerifi (Lihle-i Şerif”i) talep eder. Sultan Abdülhamit ise sakalı Şerif’i Siverek’e götürmesi için şart koşar her konaklama yerinde bir büyük baş hayvan kesilmesi şartıyla Sakal-i Şerif’in Siverek’e verebileceğini söyler. Bu şartı kabul eden Zülfü ağa her konaklama yerinde bir büyük baş hayvan keserek kutsal emaneti Siverek’e getirmiştir” denildi.

İlerleyen saatlerde ziyarete gelen vatandaşların uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü. (Haber: Cuma Sarı – Lütfü Yalgı – Yusuf Eyyüp Sarı)

siverekte-sakal-i-serif-ziyarete-acildi (2) siverekte-sakal-i-serif-ziyarete-acildi (3) siverekte-sakal-i-serif-ziyarete-acildi (4) siverekte-sakal-i-serif-ziyarete-acildi (5) siverekte-sakal-i-serif-ziyarete-acildi (6) siverekte-sakal-i-serif-ziyarete-acildi (7) siverekte-sakal-i-serif-ziyarete-acildi (8) siverekte-sakal-i-serif-ziyarete-acildi (9)

 

Eklenme Tarihi: 13 Temmuz 2015 – Son Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2015 08:27

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Bayram alışverişi gece yapılıyor

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde son günlerde artan hava sıcaklığı nedeniyle vatandaşları bayram alışverişini gece yapmaya başladı. Ramazan Bayramı öncesi alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar, sıcak hava nedeniyle alışverişlerini genellikle akşam yapmayı tercih ediyor. İlçede esnaflık yapan Ramazan Bayram, 40 dereceyi aşan hava sıcaklığının insanları olumsuz etkilediğini belirterek, vatandaşların bayram alışverişlerini daha çok iftardan sonra yapmayı tercih ettiğini söyledi. Bayram, […]

Benzer Haberler