Koçali Aymaz’dan Büyükşehir Belediyesine ‘Turizm’ Tepkisi

Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği (SİVİL-DER) Fahri Başkanı Koçali Aymaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye gönderdiği e-postayla Siverek turizmine sahip çıkılmasını istedi.

Belediye bülteninde Siverek ilçesine turizm konusunda yer verilmediğini ileri süren Aymaz, şunları kaydetti:

“Zatı alilerinizin bastırdığı bir dergide “Siverek 21. yüzyıla hazırlanıyor” başlığını gördüm. Gerçekte baktığımızda bunun böyle olmadığına şahit olmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Özellikle turizmde başka Urfa merkezi, Harran ve Halfeti’nin dışında başka bir yer yok.

Siverek’in saklı cennet diye tabir ettiğimiz Fırat vadisine 120 km sınırı olup çok önemli tarihi ve doğal güzelliklerin değerlendirilmemesi Büyükşehir belediyesi adına sadece talihsizlik olduğunu söylemek isterim.

Turizm projelerinizi incelediğimizde sadece Urfa, Harran ve Halfeti var. Siverek’in Fırat vadisi neden yok?. Karacada o kadar bakımsız ve sahipsiz ki kayak merkezi demeye bin bir şahit lazım. Üniversite ve Siverek uygulamalı bilimler fakültesi yönetimi ve öğrencileri ile sözde karacadağ kayak merkezinde yolda mahsur olarak kaldık. aynı akşam da 300 kişinin mahsur kaldığı TV’lerde haber konusu oldu.

Sizin gibi başarılı başkan Siverek’i diğer ilçeler seviyesinde görüp değerlendirmesinin yanında bahsettiğimiz tarihi ve doğal güzellikleri şahsen gezerek görmemeniz de büyük bir eksiklik olduğuna inanıyoruz.

Sayın başkan; Siverek’in çeşitli bölgelerini gezip görürken bu cennet misali bölgeyi görmemenize bir anlam veremiyorum. Söz konusu bölgeyi bizzat bir kaç gün gezip görerek acilen projeler üretmenizi bekliyoruz. Ayrıca turizm çalışmalarınızda SİVİL-DER’i mutlaka davet etmelisiniz. Çünkü söyleyecek çok sözümüz var.

2015 yılında bölgenin turizme kazandırılması için genel sekreter yardımcısı Sayın Kırıkçı’ya sunduğumuz önerimiz hakkından olumlu veya olumsuz bir cevap alamadık. Yukarıda arz ve izah etmeye çalıştığımız eleştiri ve önerilerimizin dikkate alınarak sayın kırıkçı gibi cevapsız bırakmamanız dileğiyle sevgi ve saygılarımızı arz ve talep ederiz.”

 

Eklenme Tarihi: 01 Mart 2017 – Son Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2017 21:36

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Uyuşturucu Operasyonuna 3 Gözaltı

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde bir eve düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 378 kök Hint keneviri ele geçirildi, 3 kişi gözaltına alındı. Birecik ilçesinde önceden tespit edilen M.G.’ye ait eve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda evin çatısına ekili vaziyette 378 kök Hint keneviri ele geçirilerek olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. […]