Okul Aile Birliği’nin açıklaması bizi doğruladı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde faaliyet gösteren Halk Eğitim Merkezi bünyesinde eğitim gören ve kursa katılan kursiyerlerden alınan katkı paylarından okul aile birliği hesabında toplanan paralarla okul aile birliği komisyonu kararı ile kuruma araç alındı haberi üzerine halk eğitim merkezi okul aile birliği tarafından yapılan basın açıklamasında haberde kamuoyunun merak ettiği hiçbir soruya cevap verilmedi.

. Madem kurumun bir arabaya ihtiyacı vardı, neden ikinci el araç alındı.

. Kurum parası neden eğitime ve öğrencilere harcanmadı?

. Kuruma para harcanmıyor sa neden yoksul kursiyerlerden kurs ücreti alınıyor.

. Kurum bünyesinde, onlarca eksiklik varken neden araç alımına ihtiyaç duyuldu.

. Alınan araçtan ilçe kaymakamının onayı veya haberi var mı?

. Devletimizin aldığı tasarruf tedbirleri Halk eğitim için geçerli değil mi?

Sorularının yanıtsız bırakıldığı basın açıklamasında alınan aracın ruhsatı paylaşılarak, kurs sayısını arttırmak ve zamanında denetim yapmak için alındığı belirtildi.

Okul aile birliği mevzuatı açık ve nettir, okul aile birliği mevzuatında idare tarafından yazılı talep halinde komisyon mal ve hizmet alımını yapar denmektedir.

 

Gelirlerin harcanması

MADDE 18 – (1) Birlik gelirlerinin; okulun bütçe disiplini çerçevesinde, eğitim ve öğretim giderleri ile maddi imkânlardan yoksun öğrencilerin zorunlu ihtiyaçlarına harcanması esastır. Tüm harcamalar, birlik yönetim kurulunun kararı ile yapılır. Okul için gerekli ihtiyaç ve harcamalar için okul yönetiminden yazılı talep alınır. Mal ve hizmet alımları birlik yönetim kurulu üyeleri veya uzmanlık gerektiren işlerde okul aile birliği üyelerinden oluşan en az üç kişilik bir komisyon marifetiyle yapılır.

(2) Birliğin banka hesabındaki paralar, birlik başkanı ve muhasip üyenin müşterek imzasıyla çekilir. Birlik başkanının bulunmadığı durumlarda başkan yardımcısı yetkilidir.

(3) Alınan taşınırlar/demirbaşlar/tüketim malzemeleri 28/12/2006 tarihli ve 2006/11545 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Taşınır Mal Yönetmeliği hükümlerine göre okul adına kaydedilerek taşınır işlem fişinin bir örneği harcama belgesine eklenir.

(4) Birliğin gelirlerinin elde edilmesinde ve harcanmasında görevli ve yetkili olanlar; kaynakların okul ihtiyaçlarına yönelik etkili, verimli ve ilgili mevzuata uygun olarak kullanılmasından sorumludurlar.

(5) Birlik başkanı elde edilen gelirler, alınan bağışlar ve yönetim kurulu kararlarıyla yapılan harcamalara ilişkin bilgileri okul müdürüne her ayın sonunda yazılı olarak bildirir.

 

Eklenme Tarihi: 01 Kasım 2018 – Son Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2019 09:48

3 thoughts on “Okul Aile Birliği’nin açıklaması bizi doğruladı

  1. Desmi ye cevap: neden Bilgi sahibi olmadığın konu hakkında yorum yapıyorsun. Kimin tetikçisisin

  2. Madem araç alınacak neden kamu ihale kanunu uygulanmadı bu okul aile birliği resmi bir kurum değil mi bu paraları babasının malı gibi kullanacak mı? Yetkilileri göreve çağırıyoruz.

  3. Siverek basına özellikle SİVEREK SON HABER sitesine sorunların üzerine cesaretle gidip devletin el atamadığı konulara el attığı için teşekkür ediyorum. İyi ki basın var iyiki medya var. Yoksa kimse hesap soramayacak. hepimiz koyun olmuşuz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde neler oluyor?

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde gündemden düşmeyen Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında dönen dedikodu ve iddialara yönelik vereceği cevaplar merak konusu oldu. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde gündemden düşmeyen Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yönelik halk arasında dönen dedikodularının gerçeklik payı ve kamuoyunun bihaber olduğu sorunların çözülmesine yönelik bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Kamuoyu adına bizlerde meslek kuralları […]