Siverek’te aşı uygulama çadırları kuruldu!

Haber: Cuma Sarı – Lütfü Yalgı – Koronavirüs hastalığının kontrol altına alınmasına yönelik aşı uygulama çadırları kuruldu.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde koronavirüs hastalığının kontrol altına alınmasına yönelik aşı uygulama çadırları kuruldu.

Abdulkadir Geylani Camisi bahçesi ve Lezgo Park’ta kurulan uygulama çadırına gelenler, randevusuz aşı oldu.

-Dileyen istediği aşıyı olabilecek

Siverek İlçe Sağlık Müdürlüğünce kurulan çadıra gelen vatandaşlar, isteğe bağlı olarak Çin veya Alman aşısını tercih ediyor.

Sağlık personelince aşısı yapılanlar bir süre gözetim altında tutularak olası yan etkiler hakkında bilgilendiriliyor.

DSC 3604

Kurulan aşı uygulama çadırlarını ziyaret eden Siverek Kaymakam Vekili ve Hilvan Kaymakam Coşkun Doğan, aşı olmayı bekleyen vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Yürütülen çalışmalar konusunda bilgi alan Kaymakam Coşkun Doğan, “2019 yılı sonunda günümüze kadar tüm dünyayı etkisi altına koronavirüsle mücadelemiz ulusal çapta devam ediyor. Bugün geldiğimiz noktada büyük mesafeler kat etmiş durumdayız. Şanlıurfa ilçeleri arasında ilk olarak Siverek’te aşı uygulamasını gerçekleştiriyoruz. Kamuya açık bir alanda aşı çadırımızı kurduk ve bugün sabah itibariyle çadırımızda 150 vatandaşımızı aşıladık. Yeterli sayıda personelimizle vatandaşlarımızın hastane ve aile hekimlerine gitmesine gerek kalmadan kurduğumuz çadırda da gerekli kontrollerin yapılmasıyla aşılarını olabilirler. Haftanın 6 günü bu uygulamamız devam edecek ve başlatmış olduğumuz bu aşı seferberliğiyle koronavirüsü etkisiz hale getirmeye devam edeceğiz. Umuyoruz ki bu salgından en kısa sürede ülke çapında kurtulmuş oluruz.” dedi.

DSC 3665
Coşkun Doğan – Hilvan Kaymakamı

Yapılan bilgilendirmelerle vatandaşın aşıya ilgisinin arttığını belirten Coşkun, şu ifadeleri kullandı: “Vatandaşlarımızın ilgisinden son derece memnunuz. Tabi bu ilgi düzeyi yapmış olduğumuz bilgilendirmelerle artmış durumda. Mevcut verilere göre aşı kapsamındaki vatandaşlarımızı büyük oranda aşıladık ancak bu oranı daha da arttırabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Kurduğumuz aşı çadırları da bunun bir örneğidir. İnşallah en kısa zamanda bu oranı daha yüksek seviyelere çıkartacağız. Burada emeği geçen tüm arkadaşlarıma da emekleri ve çabalarından dolayı teşekkür ediyorum.”

DSC 3616

Daha önce aşı olmayı düşünmediğini söyleyen Cemil Kanlısu (57), “Daha sonra kararımın yanlış olduğunu fark ettim. Allah devletimizden razı olsun. Bu mübarek günde aşıları ayağımıza getiren sağlık personelinin hepsine teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızdan sağlık personeline kadar aşı olanlara dikkat edince kararımın yanlış olduğunu fark ettim ve fikrimi değiştirip aşı oldum.” diye konuştu.

DSC 3607

İstanbul’da çalıştığını ve tatil için memlekete geldiğini ifade eden Orhan Öztürk, aşı olmaktan memnun olduğunu ve herkesi aşı olmaya davet etti.

DSC 3658

İş yerine giderken kalabalığı görerek geldiğini belirten Şeyhmus Müjdeci de, “Ambulans ve kalabalığı görünce merak edip geldim. Ne yaptıklarını sorunca koronavirüs aşısı yaptıkları söylendi. Ben de aşı olmak istediğimi söyleyince Çin aşısı mı, Alman aşısı mı olmak istersin diye sordular. Ben de Alman aşısı oldum. Herkesin gelip aşı olmasını tavsiye ediyorum. Umuyorum ki hastalık konusunda herkese hayırlı olur.” ifadelerini kullandı.

 

Eklenme Tarihi: 18 Haziran 2021 – Son Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2021 18:06

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Üniversite adaylarına gerçeği aratmayan TYT-YKS sınavı

Haber: Abdullah Demirden - Özel bir eğitim kurumunca öğrencilere gerçeği aratmayan sınav yapıldı.

Benzer Haberler