Başkan Bucak: “Tarihimize ve kültürümüze sahip çıkıyoruz”

Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak beraberindeki Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, çalışmaların devam ettiği tarihi kalede incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Ali Murat Bucak’ın talimatıyla tarihi Sümerlere dayanan Siverek Kalesi’nde başlatılan restorasyon ve yeşillendirme çalışmaları sürüyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaklaşık 100 milyon desteğin sağlandığı proje kapsamında sur duvarlarının aslına uygun restore edileceği, çevre istinat duvarları ve şevlerin tahkimatının yapılacağı belirtildi.

Başkan Bucak beraberinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Bölge Müdürü Kemal Yenmez ile tarihi kalede yürütülen çalışmaları inceledi.

Proje hakkında belediye birim müdürlerinden bilgi alan Bucak, Siverek’in kültür ve tarihine sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

Siverek’in bir tarih ve kültür kenti olduğunu aktaran Bucak, “Geçmişte yaptığımız gibi bugün de şehrimizin tarihi ve kültürel yapılarına sahip çıkıyoruz. Siverek kalesi tarihi çok eski yapılardan birisidir. Kapsamlı bir restorasyon çalışmasıyla birlikte daha önce yaptığımız gibi gerekli çalışma ve düzenlemeleri yaparak yeniden halkımızın kullanımına sunacağız. Bugün de Kültür ve Turizm Bakanlığımızın bölge müdürü Kemal Yenmez beyefendi ile kalede yapılacak çalışmaları yerinde görmek için bir ön inceleme yaptık. Yaklaşık 100 milyonluk bir yatırım ama bu bedel artacak gibi duruyor. Büyük ihtimalle de daha sonra tekrar hibe kapsamında ve bakanlığın desteğiyle geri kalan miktarı da alıp bitirmeyi düşünüyoruz. Zaten biz park bahçeler çalışmalarına başladık. Aynı anda biz, müteahhit firma ve bakanlığımız ile beraber bu çalışmalarımız devam edecek. Bakanlığımıza ve bölge müdürümüz Kemal Yenmez beyefendiye ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Çalışmaların 2025 yılı sonunda tamamlanacağını belirten bölge müdürü Kemal Yenmez de tarihi Siverek Kalesi’nin aslına uygun restore edilerek ziyaretçilere açılacağını söyledi.

Yakın zamanda eklenen haberler

  • Son Dakika

Şanlıurfa’da bir belediyeye yönelik soruşturma başlatıldı

Haber: Cuma Sarı - Adalet Bakanı Akın Gürlek, gazetecilerin sorularını yanıtlarken Şanlıurfa'da bir belediyeye yönelik…

3 saat önce
  • Asayiş

Siverek merkezli uyuşturucu operasyonlarında 15 tutuklama

Haber Merkezi - Şanlıurfa'nın Siverek ve farklı ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda yakalanan 23 şüpheliden 15'i tutuklandı.…

3 saat önce
  • Yaşam

Siverek’te saldırıya uğrayan okulda eğitim yeniden başladı

Haber: Cuma Sarı - Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde silahlı saldırı nedeniyle ara verilen okulda, güvenlik önlemleri…

6 saat önce
  • Şanlıurfa

Valilikten okullara güçlü güvenlik desteği

Haber: Yusuf Eyyüp Sarı - Şanlıurfa Valiliği, Siverek ilçesinde 14 Nisan Salı günü ve ardından…

1 gün önce
  • Siverek

Siverekli yönetmen Onur Sürek TRT Belgesel’de finale kaldı

Haber: Osman Serhat Dolaş - Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden genç yönetmen Onur Sürek, ikinci belgesel filmi…

1 gün önce
  • Asayiş

Siverek’te feci kazada 2 kişi öldü!

Haber: Cuma Sarı - Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde tır ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana…

1 gün önce