Usta gazeteci Şükrü Dolaş’a ‘Jüri Onur Ödülü’

Şanlıurfa Gazeteciler Birliğince bu yıl 4’üncüsü düzenlenen “Gazetecilik Yarışması”nda, Anadolu Ajansı (AA) serbest haberci olarak görev yapan sitemiz başyazarı Mehmet Şükrü Dolaş’ın da aralarında bulunduğu basın mensuplarına ödülleri verildi.

Şair Nabi Kültür Merkezi’ndeki törende ödüle layık görülen gazetecilere ödülleri verildi. Sitemiz başyazarı usta gazeteci Mehmet Şükrü Dolaş ise ‘Jüri Onu Ödülü’ne layık görüldü. Dolaş’a ödülünü hayatını Siverek’e adamış Koçali Aymaz verdi.

Dolaş ödül töreninde yaptığı konuşmada, her mesleğin zorlukları olduğu gibi gazetecilik mesleğinin de kendisine has zorlukları olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

“Mesleğimizin gıdası demokrasi ve özgürlüktür. Türkiye’de yaşanan darbeler ardından uzun yıllar süren sıkıyönetim ve olağan üstü halle uygulamaları mesleğimizi çıkmaza soktuğu gibi; Türkiye’yi geriye götüren olumsuz etkenlerdir. Zira Basın Bir ülkenin gelişmesi ve refah düzeyine erişmesi için basın olmazsa olmazıdır. Basın Demokrasiyi besleyen ana damar olduğu gibi, gazetecilerde halkı doğru bilgilendirmek gerçek bilgilerle beslemek zorundadır.

Gazetecilik tarihi ve vicdanı sorumluluğu olan bir meslek dalıdır. Gazeteci çektiği görüntü ve yazdığı yazıyla tarihe not düşüp tanıklık yapmaktadır. Tanıklık önemli bir sorumluluktur zira yalan ve yanlışı Allahın sevmediği gibi tarihte af etmez.

Ben şahsen gazeteciliği beyin cerrahları kadar önemli buluyorum. Beyin cerrahları bir ameliyat sırasında yanlış bir neşter atsalar hastalarına zarar verirler, gazetecilerde yanlış ve yalan bilgiyle okurlarının beynine zarar verirler. Her iki meslekte insanlığa hizmet ediyor, biri neşteriyle, diğeri kalemiyle”

Tören katılımcıların hatıra fotoğrafı çekmesi ile sona erdi.

(Yönetici notu: Sitemiz başyazarı usta gazeteci Şükrü Dolaş’ı tebrik ediyoruz)

usta-gazeteci-sukru-dolasa-juri-onur-odulu

 

Eklenme Tarihi: 09 Haziran 2014 – Son Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2014 22:24

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

ŞUSKİ yetkilileri Siverek'te incelemelerde bulundu

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bazı su depolarında yapılan temizlik ve yetersiz su yüzünden ilçenin Selimpınar Mahallesinde su sorununun yaşanmasına neden oluyor. ŞUSKİ Genel Müdür Yardımcıları Hamdi Us, Mehmet Kızılelma, Selimpınar Mahallesine gelerek mahalle muhtarı ve vatandaşlarla görüşüp su kuyularında incelemelerde bulundular. Genel müdür yardımcıları sorunun giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini birkaç […]

Benzer Haberler