Kanlı Bir Yılı Daha Geride Bırakırken

Tüm insanlar gibi bende yeni gelecek bir yıldan umutlu olmak, gülümseyerek yeni yılı karşılamak istiyorum.

Yeni bir yılın heyecanını ilk kez baba olacak bir insanın yürek sıcaklığıyla, yarınlara daha bir umut bağlayan bir gencin heyecanıyla karşılamak isterdim.

Olmuyor, ölümlerin olmadığı, açlıkların yaşanmadığı bir gün bile göremedik yaşlı 2015 yılında.

Bir yıl önceki yazımda sadece Suriye iç savaşının acılarını ve genelde Orta Doğunun cehennem ateşini yazmıştım.

Geçen yılda korkularım kardeş kavgasından yanaydı. Birlik olmasak, barışı yüreklerimizde inşa etmesek Suriye’den daha çok acılar yaşayacağımızı yazıp kardeşliğe vurgu yapmıştım.

Olmadı! Barış bir türlü bu topraklara da inşa edilemediği için daha çok kan ve gözyaşından başka bir şey görmedik uğurlamaya hazırlandığımız 2015’i.

Her gün daha çoğalmaya başladı ölümler, öyle bir hal aldım ki artık televizyonun karşısına geçip haberleri izlemek istemiyorum.

Korkuyorum, korkum yaşamımla ilgili değil, ben zaten yaşadığımı yaşadım. Korkum bin yıldır birlikte yaşayan bu halkın çocuklarının daha ömürlerinin baharında toprağa düşmesi, anaların gözyaşının her geçen gün artması, çocukların yetim ve öksüz kalmasından dolayı.

Her geçen gün daha çok duygusal kopuşlar yaşanıyor, yürekler birbirinden uzaklaşıyor, kin öfke ve intikam tohumları daha çok çoğalıyor insanlığın anası bereketli hilalin topraklarında.

Kim haklı, kim haksız terazisini kurmuyorum. Ölümler dursun bu topraklar namusu payimal olmuş Suriye olmasın diye haykırmak istiyorum yüreğinde biraz vicdan olan herkese.

Ben şahsen umutları ölmek üzere olan biri olarak gelecek yılda umutlu değilim. Tükeniyoruz buğday başakları gibi şeytanın tırpanı biçiyor bizi biz ölüyoruz, daha çok insanlık ölüyor bu coğrafyada…

Olmadı 2015 yılında ölümler daha çoğaldı.

2014 yılında yazdığımı yazıyı da burada paylaşarak kıyaslamayı siz değerli okurlara bırakıyorum.

KANLI BİR YILI GERİDE BIRAKIRKEN

Bu yılda olmadı inanıyorum gelecek yılda  olmayacak, umutlarımı çoktan yitirdim  bedeni parçalanmış Suriyeli çocukların göz bebeklerinde..

Dünyanın birçok yerinde kan ve gözyaşı hâkim olmuştu, kan barut ve yanmış insan bedeninin ağır ve öldürücü kokusu sinmişti yeryüzünde yaşayan her kesin saçlarına…

Sınıfların var oluşuyla başladı kitle katliamları; Birinci emperyalist paylaşım savaşı, ardından ikinci dünya savaşı ve şekil değiştiren yol yordam değiştiren emperyalist emeller, onun meyveleri şovenizim insanlık dışı tohumları gelişen, kendisine modern diyen aslında Mehmet Akif Ersoy’un tefsir ettiği” tek dişi kalmış canavar” halkların kanını emmeye devam ediyor.

Her  yıl daha çok ölüyor  mazlum  halkların çocukları, bombalar  yağarken gökyüzünden yer yüzü karesi içinde  bulunan  dini,dili ırkı  ne olursa olsun parçalıyor.. Sahte  sevgiler üretilerek katiller  sevdiriliyor ,canilerin kahraman  olduğu  bir dönemi geride bırakmıyoruz sadece takvimde ki  yılı feride bırakıyoruz..

Yeni bir yılda milyonlar mutluluk dilese de bir avuç kan emici cani bir avuç azılık için vahşileşmeye devam edecek…

İskeleler çökecek, madenler patlayacak, her iş kolunda yine İşçiler ölecek. Ezilenler ölecek…

Parsı olmayanlar  asker  ocağına  parası olanlar ana kucağına  gidecek.Bu vatan için en çok vatan haini ilan edilenler  vatanın  sevgisini,aşkını  yüreklerinde taşıyacak..

Dünyanın  dört bir yanında  sebepsiz  ölümler olacak.Bazılarının dikili  bir mezar taşları bile olmayacak..

Tıpkı 15 gün önce Siverek Diyarbakır karayolunda bıçaklanıp öldürülen genç kız gibi.

Yılın bu son gününde onu gömdüler tok demirin sahipsizler mezarlığına…

Allahın emri eceliyle  olmayan,hiçbir ölüm insanlığa yakışmıyor..Bırakın insanlığı  gözünüzü kapatıp  şöyle bir hayal kurun “ bir çocuğun avuçlarında  kafası bedeninden koparılan  bir serçenin görüntüsü eminim ki  bazılarınızı  yürekten  yaralamıştır” maalesef  insanları boğazlayan bir serçe misali  başlarını  zevkle gövdelerinden ayıran bir zihniyetin  destek bulduğu bu dünyadan  kim ne kadar umutlanacak…

Elbet  umutsuz yaşanmaz  yer yüzünde, umutlu olmalı her insan  hayali olmalı daha güzel bir dünya  için..

Umutlar birleştirilince bir güç ve kuvvet oluşturur halkla dini, ırkı, dili ne olursa olsun halkların kardeşliği ancak gelecek yıla umut olur.

Daha çok anlatıp içinizi karartıp umutlarınızın katli olmak istemiyorum…

Televizyon izleyen  gazete okuyan herkes  benim bildiklerimi biliyor benimkisi sadece  bir hatırlatma..

Umutlu olmak istiyorum ezilen halkların kardeşliğinden yana..

Adet yerini bulsun diyerek güzel yıllar diliyorum

 

 

Eklenme Tarihi: 31 Aralık 2015 – Son Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2015 14:57

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Herkesin Hayali Farklı Olur

İnsan bazen hayal kurar; her kesin hayali farklı olur. Dilekler tutulur, kimi dileklerine mum yakar özellikle Cuma akşamları Koçali Baba türbesinde belirlenir genç kızlar ve anneleri. Benim dileklerim ve umudum daha güzel bir toplumsal yaşamdan yana. Çok az kişisel hayallerim var. Mesela adam gibi bir sevgiliye dair hiç hayali olmadı. […]