Hastanede Yaşanan Yardımları(!) Kim kontrol Edecek?

 

Siverek’te vatandaşlar bazen belediyeden bazen esnaftan bazen üst düzey yetkililerden tabiri caiz ise okkalı tokatlar yiyorken bana göre son tokat da bazı sağlık personellerinden geldi.

Bazen sıra gelmediği için günlerce poliklinik önünde bekleyen insanlara denk geldim, bazen de sıra numarası olmadığı halde muayene olup gidene. Üstelik ilginç olan şudur ki hastanede staj yapan sağlık personeli adayları yakınlarının sıra numarasız muayene olmalarını gayet normal karşılıyorlar.

Bu gibi sorunlar hastanelerde başını alıp giderken geçen hafta bizzat şahit olduğum bir olayı paylaşmak istiyorum; poliklinikte muayene olurken odaya acilde çalışan bir sağlık personeli girdi. İçeride muayene edilen bir hasta olmasına rağmen oğlunu muayene ettirmek istedi. Bunun üzerine doktor, dışarıda bekleyebilir misiniz, hasta muayene olduktan sonra oğlunuzun sırası geldiğinde sizi çağıralım dedi. Malum öyle lüks bir devlet hastanemiz olmadığı için aynı odada ard arda 3 kişi muayene olmak için sıra bekliyor. Ben muayene olurken biraz önce doktorun kibar bir dille dışarıda beklemesi gerektiğini söylediği sağlık personeli tekrar odaya girip doktora, siz hastaların yanında neden beni o şekilde dışarı çıkardınız, dedi. Halbuki doktor gayet kibar bir dille dışarıda beklemesini istemişti.

Aslında bu olayda beni en çok üzen şey sağlık personelinin doktora pişkin bir şekilde; ilk bizim muayene olmamız gerekirken siz bizi dışarıya çıkarıyorsunuz, demesi oldu. Yani muayene olmayı bekleyen insanların sağlık personelleri kadar önemi yokmuş gibi konuşmak hangi akla mantığa sığıyor ki?

Benim bazı tanıdıklarım günlerce sıra bulamayıp hastaneye gidip geri dönüyor. Bunların tek sebebi sıra alma saati gelmeden verilen sıranın %10’unun hastane personelleri tarafından akrabalarına veya arkadaşlarına ayrılması.

Zaten hastane gibi kurumlarda staj yapanların %80’i nedeni bilinmez ama doktorlardan havalı. Bulamadığım bir polikliniği sorduğum stajyer sanki ahlaksız birsey demişim gibi dövercesine konuştu benimle.

Devlet hastanesi 250 bin nüfuslu Siverek halkına yetmiyorken bu gibi sorunlar vatandaşımızın derdine dert katıyor. Yetkililer tarafından bu konuyla ilgili gerekli tedbir ve önlem alınmalı, sağlık personelleri ile muayene olmaya gelen vatandaşların arasında bir fark olmadığı öğretilmeli ve sağlık personellerine kendilerini Kaf dağında görmemeleri gerektiği seminerlerle veya üniversite derslerinde öğretilmeli diye düşünüyorum.

Not: Yazımda sağlık personelleri olarak yazdım ancak sağlık personellerinin hepsini aynı kefeye koymadığımı belirtmek isterim.

 

Eklenme Tarihi: 20 Eylül 2017 – Son Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2019 15:33

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

Minibüs şarampole devrildi: 5 yaralı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde minibüsün şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı. Alınan bilgilere göre, Muharrem A. yönetiminde bulunan 65 LD 066 plakalı minibüs, Güvenli kırsal mahallesi yakınlarında sürücünün direksiyon hakimiyetini yitirmesi üzerine şarampole devrildi. Kazada sürücü Muharrem, Ahmet, Mahmut ve Muhammed Hamza (4) A. ile Fatime Ö. yaralandı. Yaralılar […]

Benzer Haberler